comment 0

Kamelen i stua 

[Fra min gamle blogg Portofritt – publisert november 2011.]


Jeg har svelget en kamel i stua. Nei, det er nok mer riktig å si at kamelen står i stua. Den eneste måten jeg har svelget den på er tross alt i overført betydning. Du vet, når man går med på noe man egentlig ikke har lyst til. Det gjør man jo når man svelger kameler. For hvorfor skulle man ellers svelge dem?

Tilbake til denne kamelen, som altså befinner seg i stua. Den troner. Denne kamelen har tatt sjefsplassen foran tv, ved siden av peisen. Kameler er tross alt vant med et varmt klima. Denne kamelen er i sort skinn og mørkebrunt treverk, og består av en stykk (jeg sa vel ikke stygg?) lenestol og tilhørende fotskammel. Den kan snurre rundt og vippe bakover. Sirkus i stua!

Da kamelen først kom på døra, vennlig ledsaget av svigerfar, kunne jeg ikke annet enn å slippe den inn. Jeg tror kanskje ikke jeg sa velkommen, men jeg sa i alle fall hei – og det til tross for at det ikke akkurat var drømmedromedaren som med ett hadde bestemt seg for å flytte inn. (Man er da oppdratt til å utvise en viss høflighet.)

Men mannen i huset virket glad – og barna enda gladere – av å se kamelen her hjemme, og siden det selvsagt ikke er riktig at jeg skal bestemme alt, svelget jeg min interiørstolthet slik man ellers bare svelger kameler, og tillot kamelen å fylle halve stua. Minst.

Men for hvor lenge? Jah, det er det ingen som vet, tenkte jeg krast, i mitt skeptiske sinn, før jeg her om kvelden dumpet ned foran tv’n. I kamelen. Ved peisvarmen. Med bena på skammelen.

Sukk!!!

Heretter blir det kamp om kamelen.

Jeg kaller ham Komfort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s