comments 2

Internett-bølgen sett fra stranda

Pussig hva en gammel dagbok kan dokumentere av livets opplevelser. Noen mer «historiske» enn andre. For eksempel ditt aller første møte med det oh skumle INTERNETTET. For min del fant visst det sted på Høgskolen i Bø 27. mars 1995 – takket være en noe tøffere venninne. Det var forresten den gang det fortsatt føltes nødvendig å forklare forkortelsen IT i en egen parentes:

«Siri Marte utvidet dessuten horisonten min i dag. Hun tok meg med til PC-laben, på IT-avdelinga (Informasjons Tjeneste). En kjapp innføring. Hun skrev søknad til Trygdekassen. Men vi våget oss også ut på Internet-bølgen… uten særlig hell. Vi ble stående på stranda for å si det sånn.»

Tjue år etter kan vi vel med trygghet si at vi begge har kommet oss vekk fra den stranda. For egen del kan jeg noen ganger tenke at jeg kanskje har kommet litt vel langt vekk. At internettbølgen noen ganger drar meg altfor langt ut på det åpne hav. Ikke det at jeg ikke liker akkurat det, men litt fast grunn og varm sand under føttene skader jo heller ikke. Innimellom. Jeg mener å huske at det var deilig.

PS. Jeg husker ikke hva du søkte Trygdekassen om, Siri Marte, men vi får tro at det ble innvilget i og med søknaden var skrevet på datamaskin!

 

 

2 Comments

 1. Jeg har skrevet dagbok siden jeg var ti år, koninuerlig i nå 23 år. Så da jeg fikk en ide om å starte min første blogg, ble det ikke en dagbok. Men en remake av all den dagboksrivingen jeg hadde lagret i utallige notatbøker. Tok en hendelse fra det året, blandet den sømløst inn med noe annet fra flere år tidligere. Både en remake av tekstene til de ikke lignet seg selv. Og en remix av mitt eget liv så det heller ikke lignet mye på faktum og sannheten om meg selv. Sånn foregikk mitt møte med internett og driften til å dokumentere mitt liv. Og det umulige i å legge ut dette livet i offentlighet. Mulig dette var litt på siden av det du ville si. Men den umiddelbare assosiasjonen jjeg fikk av den korte introduksjonen din fikk meg til å si det likevel.

  Hilme/ The Itchy Eye

  Likt av 1 person

  • Heidi Meen

   Hei! Så spennende! Jeg gleder meg til å ta en nærmere titt på bloggen din. Remix høres tøft ut.

   Jeg har også skrevet dagbok så lenge jeg kan huske. Dessverre kastet jeg en gang alle frem til jeg 21 år (en lang historie), men jeg har de jeg har skrevet etter det. De er uvurderlige – men det viktigste er likvel kanskje selve skrivingen. Sånne som oss tenker best gjennom pennen (og tastaturet). 🙂

   Hilsen Heidi

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s